دستیار شما در بازار های مالی | UNIVER FX TEAM
1120 0

به صورت سنتی همبستگی معکوسی بین شاخص دلار و قیمت انرژی (نفت) وجود دارد اما آیا در حال حاضر هم همینطور است؟ در این مقاله به این موضوع بسیار مهم می پردازیم.

 

یکی از نقاط ضعف آمریکا از سال 1970 تا 2019 اتکای آن به واردات انرژی بود همانطور که در نمودار شکل زیر مشخص است افزایش و کاهش قیمت نفت منجر به ایجاد سیکل های قدرت و ضعف در دلار می شده است

تا اوایل دهه 1950، ایالات متحده بیشتر انرژی مصرفی خود را تولید می کرد.اما از سال 1958 آمریکا تبدیل به یک وارد کننده انرژی شد و این روند تا سال 2018 ادامه داشت.

در واقع کمبود تولید طریق واردات به ویژه نفت خام و فرآورده های نفتی مانند بنزین و نفت کوره تامین می شد همانطور که در نمودار ملاحظه می کنید این مقدار در سال 2007 به اوج خود رسیده است و پس از آن روند آن به صورت سالیانه کاهشی بود تا سال 2018 که آمرکا در زمینه انرژی خودکفا شده و پس از آن به یک صادرکننده انرژی تبدیل شده است!

از سال 2019، ایالات متحده یک صادرکننده خالص انرژی بوده است در واقع مجموع صادرات انرژی از کل واردات انرژی بیشتر بوده است. و حتی در سال 2022 و 2023 با توجه به جنگ اوکراین آمریکا یک مشتری جدید و خوب (اروپا) برای محصولات انرژی (LNG) خود پیدا کرده و مجموع میزان صادرات انرژی خود را از 3 میلیارد فوت مکعب به بیش از 10 میلیارد فوت مکعب رسانده است.

این حرکت به سمت استقلال خالص انرژی تأثیر عمده‌ای بر بازارهای مالی و جریان‌های پولی در جهان داشته است زیرا افزایش قیمت انرژی دیگر منجر به فروش و متعاقب آن ضعف دلار نمی‌شود

در واقع ایالات متحده با حذف یکی از آسیب‌پذیری‌های کلیدی خود، به برتری دلار افزوده و جایگاه دلار به عنوان یک ارز امن تثبیت کرده به صورتی که در حال حاضر افزایش قیمت انرژی می تواند منجر به قدرت دلار شود. این نکته بسیار حائز اهمیت است که در شرایطی که ما شاهد اعمال سیاست های انقباضی از سوی بانک مرکزی آمریکا هستیم رشد قیمت نفت منجر به تورم  (رشد انتظارات تورمی) می شود و این امر انتظارات از بانک مرکزی برای اعمال بیشتر سیاست انقباضی را افزایش می دهد که نهایتا منجر به رشد بازدهی اوراق و قدرت بیش از پیش دلار می شود.

نکته مهم: یک جانبه به دلار نگاه نکنید در حال حاضر بحث کسری بودجه آمریکا و بدهی زیاد آن یک نقطه ضعف برای دلار است و باید این نکته را در نظر داشته باشیم که نباید انتظار این را داشته باشیم که قدرت دلار هر روز و هر روز بیشتر شود چرا که عملکرد سایر قدرت های اقتصادی مثل چین و اروپا (رشد اقتصاد جهانی) می تواند بسیار بر دلار تاثیر گذار باشد.

 

 

عضویت
اطلاع رسانی از
guest
0 نظر
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
مشاهده همه نظرات